Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η υπερεξουσία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου

Ανατρέχοντας στη σύγχρονη ιστορία , συναντούμε τους Έλληνες , να πολεμούν κατά του Ναζισμού , προβάλλοντας ηρωική αντίσταση στα κατακτητικά σχέδια ( επέκταση του «ζωτικού χώρου») των Γερμανών και να υπερασπίζονται την Εθνική τους κυριαρχία. Να εναντιώνονται ακόμη και στα κατακτητικά σχέδια των «συμμάχων τους» , για να υποστούν τις συνέπειες της επιβολής ενός αιματηρού εμφυλίου από την Αγγλία. Γνωστό είναι άλλωστε , πως το Σίτυ ασκούσε ισχυρή οικονομική επιρροή στην Ελλάδα, από τα χρόνια που αγωνιζόμασταν για την απελευθέρωσή μας από την Οθωμανικό ζυγό. Έπρεπε λοιπόν να επιβεβαιωθεί, με το πέρας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ότι η χώρα μας ανήκει στους πιστωτές της.
Σε αντίθεση με όλα αυτά , παρατηρούμε σήμερα εντυπωσιασμένοι την αναίμακτη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, ενώ οι «σύμμαχοι» , που κάποτε πολέμησαν τον Ολοκληρωτισμό , επιδίδονται οι ίδιοι στην άσκηση ελέγχου της Παγκόσμιας κυριαρχίας ( αυτή ήταν η επιδίωξή τους και προ του πολέμου), ιδρύοντας σκαιούς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ.α.
Επειδή βέβαια η εννοιολογική διασάφηση του ορισμού , Παγκόσμια Κυριαρχία, παραπέμπει στον Ολοκληρωτισμό , ουδείς την επικαλείται. Έτσι λοιπόν οι σύγχρονοι διεκδικητές της, όπως γνωρίζουμε μιλούν για την Παγκοσμιοποίηση και αρκετές φορές κάνουν λόγο για το όραμά της καθολικοποίησης των αξιών της Δημοκρατίας ! Μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και «εργαλεία» της εξάπλωσης και αποδοχής της εν λόγω Κυριαρχίας ,είναι η κουλτούρα των ΜΜΕ, ο καταναλωτισμός, τα δάνεια , η διαφθορά και η αποδόμηση της Δικαιοσύνης και της Παιδείας. Τελικός στόχος, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, η λύση του κοινωνικού συμβολαίου και η ανάδειξη της υπερεξουσίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Σχετικά λοιπόν , με τις δηλώσεις των ντόπιων τοποτηρητών του εν λόγω σχεδιασμού , πως τάχα τα πράγματα «θα στρώσουν» το 2011, ή το πολύ σε 2-3 χρόνια, η αλήθεια είναι πως , τίποτα δεν θάναι πια το ίδιο. Ζούμε σε μια φάση ιστορικών μετασχηματισμών και καλούμαστε να είμαστε όλοι παρόντες. Να δείξουμε τις αντιστάσεις μας και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες να υπερασπιστούμε την βαριά κληρονομιά μας.