Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΑΙΡΕΤΟΙ Η ΕΘΙΜΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

ΑΙΡΕΤΟΙ Η ΕΘΙΜΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην επανέλθω στο θέμα της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με τους Ινδιάνους του Περού, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις όπου έχασαν την ζωή τους αρκετοί άνθρωποι εκατέρωθεν.
Δεν γνωρίζω αν οι εθιμικοί ηγέτες των Ινδιάνικων κοινοτήτων του Αμαζονίου έχουν υπ’ όψιν τους Δημοτικούς Κώδικες , Περιφερειακές και Νομαρχιακές αρμοδιότητες , Προεδρικά Διατάγματα, αντισταθμιστικά οφέλη, εθνικές στρατηγικές επιδιώξεις, προμήθειες, πολυεθνικές, την παράγραφο Χ του άρθρου τάδε κτλ…..κτλ. Υποθέτω ότι η ζωή τους δεν διέπεται από τις αρχές της «Δημοκρατίας» και ότι το χρήμα δεν είναι το επίκεντρο του κόσμου τους, διαφορετικά θα τους «εξαγόραζαν».
Καταλήγω σε αυτή την υπόθεση γιατί γνωρίζω ότι η χώρα μου κατέχει πανηγυρικά την τρίτη θέση παγκοσμίως στην διαφθορά και ότι οι «ανταμοιβές» γνωρίζουν καλά τους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Οι θαμώνες του χώρου αυτού δε- οι οποίοι είναι αιρετοί και όχι εθιμικοί !- είναι ταμπουρωμένοι , με δημοκρατικές διαδικασίες , πίσω από ειδικά διατάγματα περί «ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» - ή ανευθυνότητας , αν προτιμάτε- υπουργών.
( Ορθά κοφτά , μιλάμε για ατιμωρησία οικονομικών εγκλημάτων).
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μας «καθηλώνουν» με βαρύγδουπες εκφράσεις περί εθνικών στρατηγικών επιδιώξεων .
Σαν να λέμε ότι: αγωγός Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολης ίσον γραμμή ΜΑΖΙΝΩ.
Όμως για να επιστρέψουμε στο Περού.
Το Κοινοβούλιο αναγκάστηκε να ανακαλέσει δύο νομοθετικά διατάγματα που αφορούν στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής του Αμαζονίου.Οι ηγέτες των Ινδιάνικων φυλών ήταν παρόντες στους εξώστες του Κογκρέσου και παρακολουθούσαν την ψηφοφορία. Ο Πρωθυπουργός του Περού ανακοίνωσε ότι μόλις επιλυθεί η κρίση θα υποβάλλει την παραίτησή του.